Contact Sitemap Technische Fiche Technique 50 Years on stage The Silhouets on Facebook Gouden plaat

fr

Sitemap

nl


The Silhouets worden ook de Belgische Shadows genoemd. De vier talentvolle muzikanten bereiken perfect de muziek van Cliff and The Shadows, maar steeds met hun eigen sound en stijl.

De band is opgericht in 1960 te Oostende en ontstaan uit "Bob Rocking &The Blue Boys" (1958). 1960-1966 is de periode van ontelbare optredens doorheen België, maar ook in Duitsland, Nederland en Frankrijk. In 1964 nemen zij hun eerste plaat op voor Decca. "Geisha & A little feeling", een plaat die vandaag een verzamelobject geworden is met een opmerkelijk prijskaartje!

Door hun optredens en professionalisme worden ze opgemerkt door de muziekwereld, met als gevolg dat er tal van cd's verschijnen met nieuwe en oude nummers, maar ook met eigen composities.

Tot op heden is beroemdste cd "Then and Now". Een nieuwe cd is gepland.

Hun optredens zijn nog altijd opperbest en staan garant voor een denderend spektakel. Hierbij mogen we zeker niet hun opmerkelijk optreden vergeten in 1997 & 2008 voor de befaamde "Pipeline Convention" te London.

Dit evenement is beroemd, zowel nationaal als internationaal

Wegens hun unieke sound en hun uitgesproken professionaliteit werden "THE SILHOUETS" reeds vlug ontdekt door de grote verantwoordelijken in de muziekindustrieCopyright BTS CONSULT 2010 All rights reserved